Despre Gyorg - Lucian Constantin

Pescar pasionat de pescuitul la rapitor cu momeli artificiale, in special la stiuca, salau, biban dar si pescuitul la pastrav pe rau in zilele de vara.

Pescuitul il incep, nici nu mai tin minte, aproape de cand m-am nascut. Tata a fost un pescar pasionat de Delta si de pescuit, in general. Primele amintiri le am de cand aveam 6-7 ani, in Delta Dunarii la Portita pescuind la stiuca cu lingura.

Pasiunea definitiva pentru spinning o descopar in anul 1994, odata cu o vizita neprevazuta in Delta in zona Uzlina unde am pescuit intens la stiuca din barca. De atunci a devenit febra, iar ulterior dependenta.

Primul meu salau il prind in 2005 la twister pe Darvari. Iar in acelasi an am si prima participare la un concurs de pescuit de spinning. La finalul acelui an ma calific ca membru al lotului national, clasandu-a pe un neasteptat loc 5 la general. 

Pana in 2011 particip intensiv in campionatul national de pescuit la rapitori si sunt membru al lotului national de 5 ori in cei 6 ani de participare. Ulterior particip numai din placere si numai la etapele unde chiar imi face placere. 

In baza experientei mele sunt propus ca si capitan al mai multor loturi nationale de pescuit din barca sau la pastrav, unde cele mai importante rezultate sunt in 2011, un loc de vicecampioni mondiali in Italia, iar in 2017 campioni mondiali in Rusia.

Porecla "Gyorg" vine dintr-o intamplare hazlie petrecuta in Ungaria si este un derivat din limba ungara la numele George. Si asta pentru ca multi prieteni din copilarie ma stiu sub numele de George. Parintii mei ma strigau George, dupa nasa mea care o chema Georgeta, iar cei mai buni prieteni inca imi spun George si nu Lucian.

Cel mai mult imi place sa pescuiesc la pastrav (in concurs) datorita complexitatii si neprevazutului din comportamenul acestui peste. Pescuitul la salau, stiuca sau biban sunt de asemenea spectaculoase, in special in momente de hranire intensiva. 

 

Pentru mai multe intrebari mă puteti contacta direct pe
gyorg(at)me.ro

Success! Message received.

  • Facebook Basic Black
  • YouTube Basic Black