top of page
Podium.png

Despre Gyorg - Lucian Constantin

Pescar pasionat de pescuitul la rapitor cu momeli artificiale, in special la stiuca, salau, biban dar si pescuitul la pastrav pe rau sau pe lac in zilele de vara.

Pescuitul il incep, aproape ca nici nu mai tin minte, de cand m-am nascut. Tata a fost un pescar pasionat de Delta, si de pescuit, in general. Primele amintiri le am de cand aveam 6-7 ani, in Delta Dunarii la Portita pescuind la stiuca cu lingura.

Pasiunea pentru spinning o descopar in anul 1994, odata cu o vizita neprevazuta in Delta in zona Uzlina, unde am pescuit intens la stiuca din barca. De atunci a devenit febra, iar ulterior dependenta.

Primul meu salau il prind in 2005 la twister pe Darvari. Iar in acelasi an particip pentru prima data la un concurs de pescuit de spinning din barca. La finalul acelui an ma calific ca membru al lotului national, clasandu-a pe un neasteptat loc 5 la general. 

Pana in 2011 particip intensiv in campionatul national de pescuit la rapitori, reusind sa fiu membru al lotului national de 5 ori in cei 6 ani de participare. Ulterior am participat numai din placere si numai la etapele unde chiar imi face placere. 

In baza experientei mele, dar si a rezultatelor internationale sunt propus ca si capitan al nationalei de pescuit la rapitori din barca sau la pastrav de pe mal. Cele mai importante rezultate sunt in 2011, un loc de vicecampioni mondiali in Italia, iar in 2017, alaturi de echipa nationala sa avem cel mai ravnit trofeu, campioni mondiali in Rusia.

Porecla "Gyorg" vine dintr-o intamplare hazlie petrecuta in Ungaria si este un derivat din limba ungara la numele George. Si asta pentru ca multi prieteni din copilarie ma stiu sub numele de George. Parintii mei ma strigau George, dupa nasa mea care o chema Georgeta, iar cei mai buni prieteni inca imi spun George, si nu Lucian.

Cel mai mult imi place sa pescuiesc la pastrav (in concurs) datorita complexitatii, dificultatii si neprevazutului din comportamenul acestui peste in timpul unui concurs cu 4 masa de 45 de minte. Pescuitul la salau, stiuca sau biban sunt de asemenea spectaculoase, in special in rarele momente de hranire intensiva. 

 

Pentru mai multe intrebari mă puteti contacta direct pe
gyorg(at)me.com

Success! Message received.

  • Facebook Gyorg
  • YouTube Basic Black
bottom of page