top of page
Caută
  • Gyorg

Cupa Moldovei 2009 "Moldoveni de ocazie"


In weekendul 8-10 mai 2009, a avut loc, pe acumularea Månjesti de långa Vaslui, a patra editie a Cupei Moldovei la spinning, concurs organizat de Asociatia Prieteni Pescari din Iasi. 28 de participanti, dintre care o buna parte pescari consacrati in turneul AVP si in alte competitii de profil din Romånia.

In cele trei manse au punctat peste 1694 de pesti, majoritatea bibani dar si multe stiuci si câtiva salai. De remarcat densitatea foarte mare de sticulite de 25-35 cm., poate cea mai mare pe care am intålnita vreodata pe o apa din Romånia. Sa speram ca intr-un an-doi la Månjesti vom avea cea mai buna pista de stiuca din tara.

Administratorul lacului ne-a dat toate asigurarile ca asa va fi, si speram sa se tina de promisiune.

Concursul a fost bine organizat, atmosfera a fost deosebita, lipsita total de incråncenarea concursurilor din turneul AVP, lucru oarecum normal in conditiile in care si miza este cu totul alta. Organizatorii ospitalieri, inimosi si pasionati, care stiau ce fac; experienta anterioara in organizarea de competitii fiind evidenta. Un regulament putin diferit de cel al turneului dar bine gåndit si „slefuit” in timp. Un alt aspect remarcabil a fost debutul in pescuitul de competitie a doi „juniori”, George Constantin si Ionut Buculei, care au reusit sa si puncteze cu mai multi pesti.

Cu siguranta organizarea de concursuri open, cu miza mai mica va atrage numerosi practicanti de spinning catre competitie. Prezenta unor nume grele ale spinningului intr-o competitie open este, de asemenea, de natura sa atraga nume noi in cautarea pestilor aducatori de puncte si premii.

In clasamentul final, pe primul loc il regasim pe Eugen „Berti” German, urmat de Cristi Anghelina (ambii de la Drill-Arrow), urmati de Constantin „Gyorg” Lucian (CPR) si de doi reprezentanti ai clubului East ST, Catalin Radita si Nicolae Puscas, acestia din urma fiind primii doi clasati (in ordine inversa) in editiile 2007 si 2008 ale Cupei Moldovei. Captura concursului, o stiuca de 52 cm a fost adjudecata tot de catre Nicolae Puscas.

Un alt fapt demn de remarcat este corectarea recordului de „pescuit viteza”, Berti reusind in prima mansa sa captureze 204 bibani in 5 ore, adica o medie de 40-80 pesti/ora, cu putin mai mult decåt vechiul record, apartinånd lui Vali Stratonov cu 136 de pesti in 3,5 ore (o medie de 38.86 pesti/ora). La mai mare! Viitorul spinningului de competitie implica astfel de concursuri open, iar inmultirea lor este doar o chestiune de timp. Toti concurentii s-au simtit excelent si cu siguranta vor reveni si la anul la Cupa Moldovei.


11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page