top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiLucian Constantin (gyorg)

Combo de pescuit la răpitor mură-n gură...

Actualizată în: 23 apr. 2020


Rapid și condensat | puțină muncă de căutare | ieftin și bun

În ultima perioadă am observat că toți pescarii începători, și nu numai, doresc așa ceva.

Primesc tot felul de întrebări pe mesaje private, dar în esență aceste cerințe stau la baza dorințelor generale. Și nu-s de condamnat în perioadă de viteză în care trăim. Toți ne dorim să avem orice fel de informație de care avem nevoie, o informație primită imediat și completă. Ne dorim să căutăm cât mai puțin, google este artist la așa ceva, dar să fie și extrem de ieftin. Și să ne țină o viață, cel puțin. Nimic de reproșat, și eu vreau același lucru de la tot ce cumpăr pentru mine.

Dar numai că acum ne-am dat seama cam toți că ieftin și bun nu prea fac casă bună împreună. Așa că ne setăm, de cele mai multe ori, o sumă de investit și ne apucăm de căutat pe internet și de întrebat în stânga și în dreapta. Unii mai norocoși, cu mulți și buni prieteni, dau un telefon salvator. Alții mai puțin norocoși sau defavorizați se uită pe forumuri căutând diferite comentarii, pe la consultanții firmelor puternice și încercă să-și facă o idee.

Este evident că un consultat - cum sunt și eu - îți va recomanda dintr-o gama comercializată de firma care o reprezintă, nimic surprinzător. Unii dintre pescar înțeleg situația, iar alții mai puțin. Este opțiunea lor pe care o respect. Ultimii resping din start idea, mergând pe premiza: - îmi recomandă ce vor ei să vândă, ceva prost și scump! Total greșit. Un consultant nu îți va recomanda decât ceva cu care a pescuit, ceva în care are încredere. Și asta pentru un singur motiv: dacă vei primii o recomandare proastă, ceva exagerat sau neadevărat, mai devreme sau mai târziu o să îți dai seama, iar credibilitatea mea scade.

Pe de altă parte, o altă greșeală de a respinge din start idea unei recomandări din partea unui consultant este determinată de lipsa de analiza in detaliu a unei recomandări avizate. Mai precis, dacă eu - consultant ales pe criterii de performanță - îți prezint un combo de pescuit (lansetă, mulinetă, fir), produse de Shimano, Rapala sau Sufix, nu înseamnă că trebuie neapărat să respingi informația. Oricum eu nu sunt plătit la ceea ce cumperi tu, iar și dacă cumperi sau nu cumperi veniturile mele nu cresc sau scad!

Extrage din informație mea ce te interesează și documentează-te. Vezi puteri de încărcare, tip de acțiune, dimensiuni de mulinete și combinarea lor de pe mal sau din barcă. Dimensiuni de fire sau năluci folosite în diferite situații. Acțiuni sau gramaje de plumb, precum și tehnică de pescuit. Iar de cumpărat îți poți cumpăra orice altfeva, dacă chiar te simți “agresat” de reclama făcută de un consultant.

Iată un exemplu în tabelul de mai jos. Ți-am pregătit totul, mură în gură, vorba românului. Am pus aproape toate informațiile de care ai nevoie, inclusiv prețuri estimative. Iar dacă consideri că prețurile sunt mari trebuie să știi că am recomandat exact ce mi-aș lua eu dacă aș avea un buget mediu. Sigur că există ceva și mai ieftin de atât, dar ne întoarcem la discuția dintre preț versus calitate și fiabilitate.

Dar dacă îți permiți mai mult înlocuiește mulinetele din tabel - păstrând dimensiunile (exe: 2500) - cu Twin Power sau Stella, de la același producător, Shimano. O să ai un combo perfect echilibrat, sigur de pescuit la specia recomanată și fiabil în timp.

P.S. Dacă vrei să primești pe email când public următorul articol, abonează-te aici book.com/lucian.gyorg


2.545 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page