top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiLucian Constantin (gyorg)

Retrospectiva 2019

Actualizată în: 23 apr. 2020


Cu ce-am rămas după 2019...

În primul rând anul acesta am debutat cu un rezultat excelent la o competiție națională de rezonanță, Cupa Laurențiu Andronic, împreună cu Iulian Tirnăcop. Pentru mulți participanți din campionatul național de pescuit a fost un concurs de antrenament prelimiar primei etape din campionatul național LRS, iar pentru mine un omagiu adus marelui om și pescar plecat dintre noi, Laurențiu Andronic.

https://www.gyorg.ro/single-post/2019/05/06/De-la-bal-la-spital

Lăsând la o parte tragedia pierderii bărci noastre, locul 2 din cele 50 de echipe participante a fost un neașteptat rezultat. Încă odată Storm Wild Eye Swim Shad ne-a demonstrat că este o nălucă excelentă de pescuit la toți răpitorii, incepând de la bibani și până la șalăi capitali.

Tot anul acesta am realizat unul dintre cele mai bune filme făcute de mine in acest moment. Dând la o parte imaginiile superbe, am reușit să adun cele mai bune feedbackuri de până acum. Personal îl consider o capodoperă și voi încerca și anul viitor să aduc filme similare, ca o contribuție cu informații prețioase pentru orice pasionat de pescuit la răpitori.

Anul acesta am descoperit una dintre cele mai bune lansete de pescuit la răpitori. Este greu de crezut că tehnologia poate să evolueze așa de mult. Poate te intrebi ce poate fii așa deosebit de apreciat la o lansetă de răpitori? În momentul în care o să simți cum vibrația unei năluci de 7cm îți este transmisă direct în mână datorită lansetei super sensitive, atunci o să întelegi perfect ceea ce am descoperit eu anul acesta. Shimano Poison Adrena este o minune a tehnologiei prin construcția monobloc a manerului lansetei și prin tehnologia de impletire a carbonului in X. Lanseta este ușoară ca un fulg, puternică și super senzitivă. Lansează excelent năluci cu gramaje mici, dar și rezistă la încărcări mari având suficientă rezervă de putere pentru a te lupta cu orice pește din apele noastre.

Surpriza sfârșitului de an a venit la ultima etapă din Campionatul National al LRS, in Delta Dunării când am obținut locul 7 din 62 de echipe. Poate pentru mulți un loc șapte nu înseamnă nimic, dar pentru nivelul actual la care s-a ajuns în campionatul național este o performanță deosebită, dar și în special pentru că nu am avut nici antrenamentele concurenților noștrii. Noi am preferat să mergem să pescuim la șalău pe Dunare decât să ne facem antrenamentele la micro știuciile punctate în concurs. Poate dimensiunea mică a știuciilor de pe Isac a fost motivul pentru care Rapala Scatter Rap Crank a fost unul dintre cele mai prinzătoare năluci din barca noastră, Iulică părându-i rău că nu și-a luat și el năluciile de clean :)

Explicația pentru care voblerul de la Rapala a fost vedetă este destul de simplu. În primul rând cred că adâncimea la care evolua era perfectă pentru știuciile de pe Isac. Recuperat continuu Scatter Rap-ul Crank are o evoluție eratică, ca un pește rănit. În special când știuciile au presiune pe ele (multe bărci pe suprafața apei) comportamentul natural impune o anumită reținere de a se hrănii. Scatter Rap a reușit să le păcălească în special pentru evoluția naturală. Îți recomand să ai așa ceva in trusă atunci când vezi că altceva nu funcționează. Trebuie numai să simți vibrația măruntă in lansetă și atât, restul face știuca...

Vă urez un călduros La Mulți Ani pentru anul 2020 și vă doresc să fiți sănătoși, să ne vedem cu bine în primăvară când mă voi întoarce cu alte informații numai bune pentru a reușii un pescuit distractiv. Și nu uita: C&R, să mai prindă și copiii tăi sau ai mei!

P.S. Dacă vrei să primești pe email când public următorul articol, abonează-te aici book.com/lucian.gyorg


244 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page