top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiLucian Constantin (gyorg)

Bass sau Răpitori din barcă?

Actualizată în: 25 oct. 2022

Mă bucur de rezultatul echipei naționale de anul acesta de la bass, iar cu acest ocazie îi felicit. Am participat și eu la un campionat mondial în Italia, în 2008, atunci când Romania a terminat pe locul 4, (http://www.lrs.ro/echipa-nationala/campionatul-mondial-de-pescuit-la-bass-italia-2008.html), și știu pe pielea mea, ce și cât înseamnă să ieși onorabil dintr-o o competiție la asemenea nivel, mai ales că noi nu avem specia acesta ca țintă sau selecție națională, dar tocmai asta este subiectul acestui post.


Problema este acum că am o dilemă care mă pune pe gânduri...

La ce concurăm noi anul viitor la competițiile din barcă?


Întreb asta deoarece echipa națională de anul acesta a avut doua opțiuni: Cehia - traditional la răpitori din barcă sau America, la bass din barcă. Iar ei au ales bass. Nu mă interesează motivele, că nu este problema mea. Poate au votat, poate au hotărât alții pentru ei, nu știu și nici nu vreau să știu.




Cum anul trecut am terminat locul 8 național, iar anul acesta locul 6 național, după o pauză de mulți ani de a participa în campionatul național, pot spera la un loc în lotul național în 2024, că pentru asta și particip la concursuri. Poate ca mine sunt și alte cel puțin 40-50 de echipe, care sunt convins că se întreabă același lucru:

Concurăm la tenis de câmp național și mergem la tenis de masă mondial?

Cluburile și conducerea LRS știu de la inceput de an ce competiții FIPS-CIPS sunt organizate și sunt convins că pot să ia o decizie clară în acest sens. Pot să facă două campionate separate (cum fac alte națiuni), una pentru bass si una pentru răpitori din barca. Sau poate echipa titulară alege unde vrea să meargă (bass sau răpitori), iar următorii din clasament merg unde le rămâne. Dar cred că este de bun simț să știm și noi, atâta timp cât anul acest a fost creat un precedent nemaiîntâlnit până acum, ca în loc să mergi la un campionat mondial unde ai aceeași mod de pescuit/selecție, dar și un istoric mondial ce te clasează sus în ierarhia celor buni.


La competițiile din barca la răpitori România ocupa locul 3 mondial, in 2019 (ultimul clasament făcut de FIPS-CIPS), iar acum neparticiparea la ultimul campionat mondial la răpitori din barcă este in dezavantajul nostru. Poate o soluție de compromis era ca cei clasați mai jos decât lotul național să participe ei în Cehiar? Sigur, numai în cazul în care lotul titular nu avea resurse sau dorinta de a participa și în Cehia. Personal cred că în acest fel se pierd rezultatele în clasamente modial, rezultate acumulate cu mult efort din partea multor participanți din trecut, iar aceștia merită un minim de efort din partea noastră.



1.357 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page