top of page
Caută

Tehnologia de astăzi în pescuitul de răpitori...

Poza scriitorului: Lucian Constantin (gyorg)Lucian Constantin (gyorg)

Când am început să pescuiesc la răpitori, în 1994, nu existau tehnologii pentru scanarea apei și identificarea locurilor de pescuit. Unii, mai conservatori, ar spune că atunci pescuitul era cu adevărat de performanță sau de plăcere. Eu nu sunt de aceeași părere. Pentru mine, pescuitul de plăcere sau de performanță înseamnă orice îmi face experiența mai plăcută, indiferent dacă folosesc sau nu tehnologie modernă.


Scopul final este să prind pește 🎣🏆

Testam fundul apei cu ajutorul jig-ului, iar pescuitul la voblere îl făceam mai mult pe ghicite. Primele sonare au început să apară abia prin 2005-2006. Îmi amintesc că aveam un sonar de care eram foarte mândru, un model cu scanare 3D (down), dar, în afară de a-mi arăta adâncimea apei, nu m-a ajutat prea mult.


Abia odată cu apariția sonarelor de tip Side Imaging am realizat cât de util poate fi un sonar. Nu doar că ajută la identificarea substratului, dar permite și o poziționare precisă pe lac, folosind punctele GPS salvate în sonar.


Până la GPS-ul din sonar mă poziționam pe lac în linie cu: stâlpul, copacul, crucea, vaca, etc 😂

Cu siguranță, astăzi ați auzit de Inteligența Artificială, ChatGPT sau Realitatea Augmentată. Societatea evoluează, comportamentele se schimbă, iar pescuitul nu face excepție. Tehnologiile sunt tot mai prezente, iar producătorii dezvoltă soluții tot mai avansate, menite să ajute pescarii să obțină rezultate mai bune și, în același timp, să le aducă lor mai mult profit. Este o logică comercială valabilă în orice domeniu.


Astăzi avem tehnologii precum Mega Side Imaging, Mega Live, LiveScope, ActiveTarget și multe altele. Bărcile sunt echipate cu cel puțin două-trei sonare ultra-performante, iar scopul final rămâne același:


...să prindem mai mulți pești și să ne distrăm la maxim.

Sunt convins că mulți încă nu au descoperit tehnologiile care duc pescuitul la un alt nivel. O spun din experiență, pentru că am testat și folosit cele mai noi inovații din domeniu și am fost mereu la curent cu tot ce apare nou, din dorința de performanță și satisfacție maximă.

Noile tehnologii au apărut pentru a rezolva o problemă reală, cu care se confruntă orice pescar de răpitor din barcă:


Unde și cum mă poziționez cel mai bine pentru a găsi un loc de pescuit bogat în pește („marfă”, cum se spune în jargon) și a-l exploata cât mai eficient și rapid?


Este vorba de harta FishTec HD Chart


La prima impresie, inclusiv a mea, această hartă părea să fie doar o simplă batimetrie. (Batimetria este o ramură a hidrometriei care se ocupă cu măsurarea adâncimii apei în mări, lacuri și râuri pentru a determina relieful subacvatic.) O astfel de hartă aș fi putut realiza ușor cu sonarul meu, care are deja o opțiune de batimetrie.


În realitate, însă, este mult mai avansată decât ceea ce poate face sonarul meu, mai ales datorită acurateței detaliilor subacvatice, oferind o precizie remarcabilă, cu o marjă de eroare de doar 25 cm. Mai mult, o hartă salvată în sonar, care include deja o batimetrie de înaltă acuratețe, îmi permite să analizez terenul subacvatic de acasă, înainte de a ajunge efectiv la locul de pescuit. Astfel, pot exploata la maximum timpul petrecut pe apă.


Prima mea experiență reală cu harta de la FishTec a fost la Bicaz. Am fost singura echipă care, încă din prima zi de concurs, reușise să prindă toate speciile, iar la șalău aveam, de departe, cei mai mulți pești dintre concurenți. Atunci am realizat cât de simplu și rapid te poți poziționa corect pe un loc de pescuit și cât de valoroase sunt informațiile oferite de această tehnologie.

Atunci prima întrebare care mi-a venit în minte a fost:

Cum fac să am acestă hartă peste tot, la toate concursurile sau locurile mele de pescuit la răpitori?

Iar răspunsul nu a întârziat să apară. Cei de la FishTec Europe HD au lansat, începând de anul acesta, un program de scanare completă pentru cele două brațe ale Dunării, Sulina și Sfântul Gheorghe, acoperind o suprafață de 3.000 de hectare de apă.

Este un efort considerabil, nu doar din cauza costurilor implicate în scanarea cu două bărci și echipe de asistență, ci și a procesului complex de îmbinare a segmentelor de hartă pentru o poziționare precisă.




Comparativ cu lacul Bicaz, unde au investit și și-au recuperat investiția pe măsură ce au apărut clienții, cei de la FishTec, confruntați cu o realitate diferită, au venit cu o idee excelentă. Au decis să ofere primilor 50 de clienți o reducere de 50% față de prețul integral, iar următorii 50 de pescari (de la numărul 51 la 100) vor beneficia de o reducere de 25%. Ulterior, hărțile vor fi vândute la prețul întreg.


Așadar, vă încurajez să profitați de această ofertă și să achiziționați o hartă! Vă garantez că veți fi impresionați de utilitatea ei, așa cum am fost și eu!



Echipamentele FishTec HD -  tehnologie în materie de pescuit 💪
Echipamentele FishTec HD - tehnologie în materie de pescuit 💪


Pentru comenzi: Trimiteți un mesaj privat pe WhatsApp la 0725 221 761, E-mail la office@fishtec-europe.eu sau intrati pe www.fishtec-europe.eu si cereti detalii despre plată și înscriere!

 
 
 

Comments


© 2005. Proudly created by Gyorg

logo-gyorg-transparent.png
bottom of page