top of page
Caută
Poza scriitoruluiLucian Constantin (gyorg)

Când în loc de răpitor te trezești cu altceva și ai cu ce...

NOTA AUTORULUI: Articolul de mai jos este sponsorizat!


La ultima partidă de pescuit la răpitori am avut o supriză de proporții. Răpitorii nu au teritorii definite pe specii iar în perioada de iarnă, alături de șalăi găsești și crapi. Și nu orice crapi, de cele mai multe ori sunt adevărate trofee pe care nici pescarii de crap nu-i prea întâlnesc des.


Și nu vorbesc despre un pescuit ilegal sau braconaj cu lanseta în mână - pescuit care, din păcate sunt încă pescari care-l îl practică, ci vorbim de acele momentele în care crapul (in special tenul) devine carnivor, hrănindu-se cu peștișori mici care își duc sfârșitul. Iar dacă ai norocul să dai peste un astfel de trofeu de crap mare, adrenalina crește, cel puțin la fel ca și în cazul unui trofeu de răpitor.


În urmă cu câteva luni scriam un articol referitor la o lansetă aproape perfectă (il poti citi aici). O lansetă care să nu te lase la greu, atunci când te întâlnești cu un monstru, dar să fie și extrem de versatilă. Iată că zilele trecute mi-a demonstrat încă odată, dacă mai era nevoie, că este una dintre cele mai bune lansete cu care eu am făcut cunoștiință.

 


Surpriza de proporții a fost atunci când prietenului meu, Cristian Neagu i s-a rupt lanseta cu un crap de mari dimensiuni. Cum eu aveam la mine o lansetă de spinning și una de cast, i-am dat Shimano Zodias 270M.

După mai bine de 30 de minute, Cristian a reușit să pună în barcă un frumos somn cu o greutate estimată de proprietarul bălții la 50kg. Iată filmul complet cu drillul de poveste...








863 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Comment


Brujban Constantin
Dec 28, 2020

Salutare, și tot respectul! Vă urmăresc blogul de ceva timp, și datorită recomandărilor dvs, vreau să îmi cumpăr Zodias-ul de 5-15 Gr spining, nu casting. Întrebarea mea e următoarea: cu ce mulinetă o asociez? Eu mă gândisem la stradic ci4 de 2500, nu am finanțe pentru Stella 🙈. Eu vreau un combo pentru șalău, dar să facă față și la știucă sau biban( cum spuneați dvs aproape universala), dar sa fie sensitivă. Aștept cu interes răspunsul dvs. Cu stimă

Like
bottom of page